Říjen v olešnickém kině

Spolek přátel piva a Město Olešnice si vás opět dovolují po letní odmlce pozvat zpět do kina na pravidelně nepravidelné promítání.

Zahradnictví: Rodinný přítel

Pátek 6.října, 20.00

Tři mladé ženy a jejich dvě děti čekají během německé okupace na návrat svých vězněných mužů a otců. Válkou vynucenému rodinnému společenství mezitím obětavě pomáhá rodinný přítel, lékař Jiří. Rodinný přítel je první z filmů trilogie Zahradnictví, rodinné ságy, kterou Jan Hřebejk s Petrem Jarchovským považují za své „životní dílo“.

Bába z ledu

Pátek 20.října, 20.00

Po setkání s otužilcem Broňou začíná ovdovělá Hana pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud točil výhradně kolem její rodiny. Zatímco šedesátnice Hana prožívá love story, tradiční víkendové obědy v rodinné vile ztrácejí na idyličnosti a postupně vyplouvá na povrch, že každý z hrdinů má nějaké tajemství. Příběh rozkrývající nelehké vztahy mezi třemi generacemi přináší naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku.

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

Sobota 21.října, 17.00

Šmoulinka se po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie!

Vstupné na jedno představení je symbolických 30 Kč.