Listopad v olešnickém kině

Spolek přátel piva a Město Olešnice si vás opět dovolují pozvat do kina na pravidelně nepravidelné promítání.

Teroristka

Pátek 8. listopadu,

Komedie/drama, přístupno od 12 let.

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“

LOVEní

Pátek 22. listopadu,

Komedie/Romantický, přístupno od 12 let.

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce.

Tajný život mazlíčků 2

Sobota 23. listopadu,

Animovaný rodinná komedie
Teriér Max se horko těžko vyrovnal se skutečností, že není jediným oblíbencem své paničky Katie, a už jsou na obzoru další nečekané změny. Nejdřív se k nim nastěhoval ten chlap, pak Katie začala tloustnout, na nějaký čas odjela, a když se vrátila, přivezla s sebou miminko. Jelikož bylo naprosto bezbranné a neschopné, začal ho Max na každém kroku hlídat a chránit. Z ustavičných starostí si vytvořil nervový tik, na který veterinář Maxovi naordinoval pobyt na venkově. Veliká chyba! Pobyt v přírodě znamená pro každé městské zvíře doslova peklo, tvořené nepřátelskými venkovany (nejhorší jsou krocani). Ani Maxovi kamarádi z prvního dílu nezažívají zrovna dobré časy. Jeho psí láska Brigitte dostane na hlídání Maxovu nejoblíbenější hračku, která jí spadne do bytu plného vzteklých koček, a ona se pro ni musí v přestrojení právě za kočku vydat. Panička bílého králíka Snížka se zase zhlédla v superhrdinech, a tak ho obléká do směšných oblečků. To by Snížkovi až tak nevadilo, kdyby za ním kvůli jeho superhrdinské pověsti nepřišla fenka Daisy a nepožádala ho o pomoc s misí, na kterou králík nemůže stačit. Jestli mají obstát, musí se Max, Brigitte a Snížek postavit svým vlastním strachům a obavám. V první řadě ale zažijí kupu psí, kočičí, křeččí a ptačí srandy v příběhu, po němž se už nikdy na své chlupaté parťáky nebudete dívat stejnýma očima.

Vstupné symbolických 40 Kč.