Duben v olešnickém kině

Spolek přátel piva a Město Olešnice si vás dovolují pozvat do kina na pravidelně nepravidelné promítání.

Toman

Pátek 5. dubna,
20.00

Historické drama, od 12 let.
Filmové drama režiséra a producenta Ondřeje Trojana o vzestupu a pádu na pozadí doby, která dodnes ovlivňuje naše životy.
Neuvěřitelný a pravdivý příběh rozporuplné osoby Zdeňka Tomana, šéfa naší zahraniční rozvědky, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu, bezskrupulózního obchodníka s obrovskou mocí a zásadním úkolem. Sehnat peníze, které komunistům vyhrají volby. A Toman peníze sehnat uměl. Pro sebe, pro rodinu i pro stranu. Šmelina, vydírání, kasírování válečných zločinců i jejich obětí. Neštítil se ničeho. Cena, kterou za svou kariéru zaplatil on i jeho blízcí, byla pak vysoká.
Film odkrývá období tzv. třetí republiky, temné roky 1945 – 48, a příběh člověka, o kterém se nikdy nemluvilo.

Čertí brko

Sobota 6. dubna,
17.00

V případě velkého zájmu bude přidáno ještě jedno představení ve 20:00. Sledujte náš web či Facebook.

Rodinná pohádka
Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat.
Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

Léto s gentlemanem

Pátek 26. dubna,
20.00

Životopisný / Drama / Hudební, přístupno od 12 let.
Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už snad celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Dny plynou ospale jeden za druhým. Její muž svůj čas už dlouhou dobu spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví a jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje na několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety v okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví muž jménem Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní, šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností. Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a zážitkům…

Vstupné jako tradičně symbolických 40 Kč.